Testare gratuită pentru prevenirea cancerului de col uterin, în județul Argeș.

 

Vineri, 11 noiembrie, în fața Primăriei Davidești va ajunge Unitatea Mobilă de Screening cu o capacitate de testare de peste 100 de persoane.
Pot beneficia de testarea HPV, femeile cu vârste cuprinse între 30 și 64 de ani și de testarea Babeș-Papanicolau, tinerele de la 24 până la 29 de ani.

Un detaliu important: nu este obligatoriu ca persoana care cere testarea să fie domiliciată în Davidești, ci pot merge femei din întreg județul Argeș, proiectul este dedicat Regiunii Sud-Muntenia.

Detalii și alte informații legate de testare pot fi obținute la numărul de telefon: 0765755466.

Proiectul SCCUT este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu în parteneriat cu Fundația Renașterea, Centrul FILIA și Satispen-Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate.

Proiectul SCCUT are in vedere furnizarea serviciilor de sanatate din programele regionale de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament al leziunilor precanceroase ale colului uterin si vizeaza un numar de 170.001 de femei cu varste intre 24 si 64 de ani, inclusiv persoane apartinand grupurilor vulnerabile care vor beneficia de serviciile oferite prin programele regionale de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament al leziunilor precanceroase ale colului uterin. Grupul tinta (GT) – persoane care vor beneficia de programe de sprijin (screening) – va fi localizat in regiunea de dezvoltare Sud Muntenia (7 judete), selectarea tuturor membrilor GT facandu-se cu respectarea limitelor impuse prin ghid, astfel:
A. femei cu varsta cuprinsa între: a. 30-64 ani pentru femeile care beneficiaza de testarea HPV b. 24-29 ani pentru femeile care beneficiaza de testarea Babes-Papanicolau
B. au domiciliul/resedinta în regiunea vizata prin proiect
C. din punct de vedere medical, intra într-una din urmatoarele situatii: ➢ nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin; ➢ sunt asimptomatice; ➢ nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.