Prefectul județului Arges,Radu-Valeriu Perianu, a fost fost prezent astăzi la un eveniment organizat în premieră în țara noastră sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis și deschis de către Președintele Senatului, Alina Gorghiu.

Conferința “Femeile parlamentar din România și promovarea egalității de gen ca angajament național” a beneficiat de prezența Președintelui României, Klaus Iohannis și a Premierului Nicolae Ciucă. Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, este o figură reprezentativă pentru femeile din politica internațională și a fost un invitat important astăzi în Senatul României.

“Evenimentul arată că România este pregătită să se alinieze altor state din Europa și din lume, că femeile au aceleași drepturi și obligații în politică la fel ca și bărbații. Asta înseamnă o politică democratică. Femeile și bărbații trebuie să ia decizii împreună pentru a acoperi interesele cetățenilor.
Consider că femeile aduc echilibru în sistemele din care fac parte și asta include clar și partea politică” a spus Radu-Valeriu Perianu, prefectul de Argeș.