Instituția Prefectului județul Argeș a luat mai multe decizii pentru reducerea timpului de așteptare pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere. Prefectul de Argeș, Radu Valeriu Perianu a anunțat că examinatorii vor lucra câte un weekend în fiecare lună și că vor veni și 5 examinatori din Vâlcea. “În acest moment sunt multe nemulțumiri pentru că sunt argeșeni care așteaptă chiar și 3 luni să susțină proba practică a examenului pentru permisul de conducere. Situația este neplăcută și lucrurile nu pot rămâne așa.

Este nevoie de personal la SPCRPCIV Argeș.
3 angajați sunt în concendiu de creștere și îngrijire copil. Un angajat este în concediu medical, de mai multe luni.
4 examinatori s-au mutat din unitate în ultimele 5 luni. Sunt drepturile angajaților și ele nu pot fi încălcate.

Acum încercăm să venim cu soluții.
Au fost organizate concursuri pentru 2 posturi de agent de poliție, pe linia de examinare și un post de referent pe linia de înmatriculări. Așteptăm validarea concursului.

Am avut discuții cu reprezentanții județelor limitrofe și a fost detașat un examinator din Vâlcea.
O echipă de cinci examinatori, tot de la Vâlcea, va veni în Argeș începând cu această lună.

Tot ca să reducem timpul de așteptare până la proba practică, pe cât posibil, examinatorii lucrează câte o sâmbătă în fiecare lună.

Sperăm să punem punct acestei situații cât mai rapid. Avem în vedere și alte soluții pe care le vom anunța după ce se vor materializa” – transmite Radu Valeriu Perianu.
În ceea ce privește înmatriculările și preschimbarea permiselor, programarea se face rapid. Solicitanții pot ridica plăcuțele de înmatriculare și documentele în aceeași zi sau,cel târziu, a doua zi . Dovada înlocuitoare permisului se eliberează pe loc.