Ziua Europei, Ziua Independenţei de Stat, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial

Astăzi,9 Mai, s-a sărbătorit trei mari evenimente istorice și politice: Ziua Europei, Ziua Independenţei de Stat şi, nu în ultimul rând, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial.

La ceremonie au fost prezenți: Prefectul Emilian Dragnea, Subprefectul Adrian Dumitru Bughiu, Președintele Consiliului Județean  Dan Manu, Vicepreședintele Consiliului Județean Simona Brătulescu, Vicepreședintele Senatului Șerban Valeca, precum și reprezentanții autorităților publice locale, instituțiilor publice, societății civile și organizațiilor politice.

Cu acest prilej domnul Prefect a transmis :

„Ceremonia de astăzi ne oferă prilejul de a rememora aceste momente istorice şi de a înţelege semnificaţia lor ca piloni fundamentali ai existenței și dezvoltării naţiunii noastre.

Faptele excepţionale ale înaintaşilor cu viziune patriotică au reprezentat un obiectiv de ţară construit în jurul marilor valori naţionale şi morale, pentru o societate modernă.

Independența României a fost consolidată pe parcursul mai multor decenii, printr-o evoluţie constituțională, legislativă, instituțională și economică.

La 1 ianuarie 2019, s-au împlinit 12 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. În tot acest timp, am rămas profund atașați principiilor comune europene. La aceeaşi dată, România a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, o perioadă în care ţara noastră are datoria de a promova interesul european prin asigurarea unui cadru corect de negociere.

Ca parte a Uniunii, România acţionează permanent pentru menţinerea stabilităţii, democraţiei şi prosperităţii în interiorul şi în jurul său. Ne dorim o Uniune capabilă să ofere soluţii credibile, proiecte şi politici cu viziune pe termen lung.

Prin evenimentele organizate astăzi, este important să înţelegem atât mesajul istoric cât şi angajamentul european al României.

Să avem respect și omagiu pentru înaintașii noștri.

Să ne dorim o Europă unită, o Românie liberă unită și prosperă.”