Întâlnire cu Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avut astăzi 20 aprilie a.c. o întâlnire de lucru cu șefii structurilor MAI din județul Argeș, la care au participat și inspectorii generali ai Poliției și Jandarmeriei Române.

În cadrul întâlnirii, doamna ministru i-a solicitat Inspectorului General al Poliției Române ca în perioada următoare să realizeze o evaluare și să facă o propunere pentru împuternicirea unui ofițer cu experiență la conducerea IPJ Argeș.
În prezent această funcție este vacantă, iar atribuțiile postului sunt exercitate de unul dintre adjuncți.

Poliția Județului Argeș va fi printre inspectoratele județene care vor beneficia de un număr mare de autospeciale de intervenție în urma achizițiilor care vor fi făcute anul acesta.

La nivelul Jandarmeriei Argeș au fost identificate ca priorități îmbunătățirea dotărilor și echipamentelor de intervenție.

Serviciul Județean de Eliberare a Permiselor de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor are în curs procedura de ocupare a posturilor vacante și continuă procesul de eficientizare a activității pentru reducerea timpului de așteptare necesar eliberării documentelor, în vederea realizării unui serviciu public de calitate.

De asemenea, ministrul afacerilor interne a dispus Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să analizeze posibilitatea ca din achizițiile efectuate să aloce o automacara necesară pentru intervențiile de degajare a carosabilului pe Drumul Național 7, în județul Argeș, în cazul incidentelor rutiere în care sunt implicate vehicule de mare tonaj, incidente care produc blocaje de lungă durată din cauza dificultății cu care vehiculele sunt scoase de pe carosabil.

Doamna Carmen Dan a dat asigurări în cadrul întâlnirii de lucru că reducerea deficitului de personal rămâne o prioritate pentru conducerea Ministerului Afacerilor Interne și că vor fi respectate etapele de implementare a strategiei aflate în derulare la nivelul MAI.