În cadrul întâlnirii de astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis o serie de măsuri pentru localitatea Bălilești, în contextul creșterii cazurilor de infectare cu virusul Sars-CoV-2 (în ultimele 14 zile, incidența a depășit 3/1.000 de locuitori).
Astfel, s-a hotărât interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din localitatea Bălilești.
De asemenea, conform scenariului de organizare și desfășurare a cursurilor școlare în județul Argeș, s-a hotărât trecerea din scenariul I în scenariul II pentru următoarele unități de învățământ: „Școala Gimnazială Bălilești”; „Școala Gimnazială Poienița”; „Școala Primară Poienița”; „Școala Primară Băjești”; „Școala Primară Golești-Priboaia”; „Colegiul Național Zinca Golescu – Pitești”; „Școala Gimnazială Mihai Eminescu – Pitești”.
Măsurile prezentate, alături de cele regăsite în Hotărârea Nr.16 din data de 17.03.2021 sunt necesare pentru prevenirea răspândirii virusului Covid19.
Totodată, îi îndemn pe argeșeni la responsabilitate și calm. Numai așa putem să facem față acestei perioade dificile.