COMUNICAT DE PRESĂ
Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a propus o serie de măsuri pentru ca de azi școala să înceapă în condiții de siguranță, prin evitarea aglomerărilor de persoane. Primăria Pitești nu a implementat încă măsurile de fluidizare a traficului, propuse de Inspectoratul Județean de Poliție și aprobate vineri prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Acestea vor duce însă la reducerea aglomerației și fluidizarea traficului în câteva puncte cheie ale orașului. În schimb, încă de azi Inspectoratul Școlar Județean a implementat un sistem de începere a cursurilor după un program defalcat.
Prefectul Emanuel Soare a fost azi în Pitești, la câteva unități școlare, pentru a constata la fața locului dacă măsurile propuse sunt eficiente sau nu. Nu au fost semnalate probleme deosebite, la fiecare unitate școlară fiind prezente echipaje ale Poliției Locale sau Naționale. Programul defalcat de începere a cursurilor funcționează foarte bine în practică, dar se recomandă ca și angajatorii să manifeste înțelegere pentru părinții care pot întârzia la serviciu, după ce își lasă copiii la școală.
În același timp, Publitrans a suplimentat numărul autobuzelor prezente pe traseu, acestea circulând cu un număr rezonabil de pasageri. Instituția Prefectului Argeș le recomandă părinților să își trimită copiii cu autobuzul la școală sau la liceu, acolo unde distanța dintre domiciliu și unitatea de învățământ este mai mare. Folosirea autoturismului personal duce la aglomerarea intrărilor în școli și a străzilor din oraș, în general. În același timp, Instituția Prefectului le recomandă părinților și elevilor să respecte cu strictețe măsurile de distanțare fizică și de protecție individuală, pentru limitarea riscului de infectare cu noul coronavirus.
6.529
Impact – persoane
502
Interacţiuni
Promovează postarea
66
8 comentarii
7 distribuiri
Îmi place

Comentează
Distribuie