CJSU: MĂSURI PENTRU FLUIDIZAREA TRAFICULUI ÎN MUNICIPIUL PITEȘTI
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare, a hotărât în ședința de vineri să aprobe propunerile înaintate de Inspectoratul Județean de Poliție Argeș pentru fluidizarea traficului în municipiul Pitești. Prefectul Emanuel Soare a insistat pentru elaborarea unui plan de măsuri pentru ca de luni școala să înceapă în condiții de siguranță, prin evitarea aglomerărilor de persoane la intrarea în școli și în mijloacele de transport în comun.
Astfel, prin hotărârea nr 6 din 05.02.2021 a CJSU s-au aprobat măsurile pentru asigurarea climatului de ordine publică și siguranță rutieră, în contextul deschiderii și desfășurării cursurilor în unitățile de învățământ din municipiul Pitești. Măsurile propuse, care vor trebui implementate de Primăria Pitești, sunt următoarele:
-Montarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe strada Vasile Lupu, la intersecția cu strada Egalității;
-Montarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni de pe strada Frații Golești, intersecția cu strada Cozia;
-Desființarea denivelării de la trecerea de pietoni de pe strada Vasile Pârvan și montarea unui semafor cu buton;
-Amplasarea de indicatoare rutiere “Obligatoriu la dreapta” pe axa principală Bascov-Prundu, la ieșirile din cartiere;
-Amplasarea de balize pe bulevardul Nicolae Bălcescu, care să delimiteze sensurile de mers, de la intersecția Calea Bascov până la trecerea pentru pietoni semaforizată din dreptul blocului L5;
-Montarea unui indicator rutier pe bulevardul Nicolae Bălcescu, la intersecția cu Aleea Spitalului, în capătul scuarului, cu semn adițional “Interzis virajul la stânga cu excepția ambulanțelor”.
Textul integral al hotărârii poate fi consultat accesând următorul link: https://ag.prefectura.mai.gov.ro/des…/situatii-de-urgenta/
Ar putea fi o imagine cu drum şi stradă