PREFECTUL EMANUEL SOARE: “DIN 8 FEBRUARIE SE VA DUBLA NUMĂRUL CENTRELOR DE VACCINARE. VOR AVEA PRIORITATE VÂRSTNICII ȘI BOLNAVII CRONICI”
Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a vorbit miercuri, la Super TV despre etapa a II-a a campaniei de vaccinare anti-Covid, începută pe 15 ianuarie. Deși în acest moment programările pentru vaccinare în Argeș (dar și în alte județe) sunt blocate, din 8 februarie acestea vor fi reluate. Mai mult, prefectul susține că Argeșul va avea de luna viitoare mai multe centre de vaccinare. Până în prezent argeșenii s-au putut vaccina la oricare dintre centrele din județ, dar pot folosi și centrele din alte județe. Vârstnicii și bolnavii cronici vor avea prioritate la vaccinare.
“Din 8 februarie se va dubla numărul centrelor comunitare de vaccinare pentru persoanele din etapa a II-a: vârstnicii peste 65 de ani, bolnavii cronici și lucrătorii din domeniile esențiale. Va fi prioritizată, prin intermediul platformei de programare, vaccinarea personalului didactic. Se caută în acest moment suplimentarea dozelor, tocmai pentru profesori. Tot din 8 februarie se va face o prioritizare: 75% dintre programări vor fi rezervate pentru vârstnici și bolnavii cronici și doar 25% pentru lucrătorii din domeniile esențiale.
Noi am propus la nivel național o listă de 19 centre de vaccinare pentru Argeș, dintre care 3 reprezintă caravane mobile. Au fost aprobate doar 8 (ultimul fiind deschis la Topoloveni), fiecare dintre ele cu un număr de 60 de doze de vaccin disponibile zilnic. Nu putem programa mai multe persoane, pentru că nu sunt disponibile suficiente doze la nivel național. Sunt multe județe care au epuizat aceste doze, de aceea programarea s-a blocat, inclusiv în Argeș”- a declarat prefectul Emanuel Soare la Super TV.