COMUNICAT DE PRESĂ
Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, s-a întâlnit azi cu reprezentanții sindicatelor și asociațiilor care au protestat duminică, 24 ianuarie 2021, în fața Instituției Prefectului. Prefectul Emanuel Soare și-a arătat disponibilitatea la dialog, ca de fiecare dată, pentru a cunoaște nemulțumirile cetățenilor și pentru a încerca să găsească soluții la revendicările lor.
Este a doua întâlnire de acest fel din ultima săptămână. La cea organizată astăzi la sediul Instituției Prefectului au participat: prefectul Emanuel Soare, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, filiala Argeș, Cecilia Marilena Tatia, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Argeș, Alexandru Țânțarcu, președintele Organizației Judeţene Argeş Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Ilie Stoica, Constantin Băjenaru, din partea Federației Societatea Civilă Românească, președintele filialei Argeș a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere- SRI, Dumitru Șovar, președintele Asociației Pensionarilor CFR, afiliată Federației Unirea, Alexandru Linte, Puiu Dița din partea filialei Argeș a Ligii pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari și Mihai Cruceanu, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Argeș.
Sindicatele și organizațiile pensionarilor militari, din Poliție , SRI , STS și alte structuri militare, cer respectarea Legii 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și a Legii 223/2015, privind pensiile militare de stat. De asemenea, aceștia contestă OUG 226/2020, prin care au fost înghețate salariile de bază/soldele de funcție/salariile de funcție/indemnizațiile de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice la nivelul lunii decembrie 2020, iar cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor și primelor de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menține cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2020.
Prefectul Emanuel Soare i-a asigurat pe cei prezenți la întâlnire că doleanțele lor vor fi analizate și transmise către ministerele de resort ale Guvernului României.
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi oameni stând jos