COMUNICAT DE PRESA

NOI MĂSURI
adoptate în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș

În ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș de astăzi, 11 septembrie 2020, s-a adoptat Hotărârea nr. 39/11.09.2020, prin care s-au stabilit următoarele:

 Întrucât focarul de CoVID-19 de la Spitalul de Psihiatrie „Sfânta Maria”, din com. Vedea a fost închis, s-a aprobat, la propunerea consiliilor de administrație ale unităților școlare, deschiderea anului școlar 2020-2021 potrivit scenariului I – prezență fizică în clasă, pentru toate școlile din comuna Vedea.
 S-au aprobat scenariile de funcționare a celor 21 de unități particulare de învățământ preunuiversitar din județul Argeș, astfel: 14 dintre acestea iși vor desfășura cursurile potrivit scenariului I – prezență fizică în clase, iar 7 potrivit scenariului II – hibrid.
 Se vor analiza săptămânal sau ori de câte ori situația o va impune, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș, scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, potrivit criteriului epidemiologic.

În concluzie, în Județul Argeș toate unitățile de învățământ vor începe cursurile pe scenariile I și II.

De asemenea, nu se vor organiza festivitățile tradiționale de deschidere a anului școlar, urmând ca fiecare clasă să realizeze propria activitate de deschidere a cursurilor, în prezența elevilor și a cadrelor didactice.

Biroul de Presa
11.09.2020