AMENZI DE 14.000 LEI PENTRU CEI CARE NU AU PURTAT MASCA DE PROTECȚIE

Instituția Prefectului Argeș informează că verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Astfel, polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Vă amintim că puteți sesiza și dumneavoastră neregulile în ceea ce privește aplicarea măsurilor de protecție sanitară la linia telefonică TELVERDE- 0800800165. În același timp, Instituția Prefectului face apel către argeșeni să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară: purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței fizice și igiena mâinilor.

În ultimele 24 de ore polițiștii argeșeni au verificat 390 de persoane aflate în izolare la domiciliu. Totodată, au fost verificate 86 de societăți comerciale, 151 de persoane legitimate și 101 autovehicule verificate, în cadrul acțiunilor punctuale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
În urma acțiunilor de control efectuate în cursul zilei de ieri, jandarmii au aplicat 3 amenzi, în valoare de 1500 lei și 7 avertismente, persoanelor care nu au purtat masca de protecție în spațiile închise.

Pompierii argeșeni au verificat 7 societăți comerciale și 93 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, două au fost surprinse că nu respectau masurile de protecție individuală în spații închise. Reprezentanții ISU Argeș au aplicat două amenzi în valoare totală de 1000 lei.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi interior