PREFECTUL EMANUEL SOARE: “NU PUTEM DISCUTA DE ÎNCHIDEREA JUDEȚULUI!”

Prefectul Emanuel Soare dezminte informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora se vor închide anumite localități din județ sau chiar întreg Argeșul. Deși Legea carantinei și izolării, intrată în vigoare de azi, permite închiderea unor localități, dacă se îndeplinesc anumite criterii, în Argeș nu este cazul pentru implementarea unor măsuri într-atât de severe, care ar bloca activitatea economică.

“Nu putem discuta de închiderea județului, de carantinarea sau de izolarea unor localități! Noua lege a carantinei și izolării permite astfel de măsuri, dar nu rezolvăm nimic dacă doar ne închidem în case și nu se schimbăm comportamentul. Trebuie să ne continuăm viața, să ne continuăm activitatea, dar purtând mască, păstrând distanța fizică și igienizându-ne des mâinile cu apă și săpun. Trebuie să ne gândim că pandemia nu se va termina azi, sau într-o lună. Nu avem vreun semnal oficial că Argeșul ar trebui să intre în izolare. În CJSU, al cărui președinte sunt, se analizează astfel de situații. În niciun caz nu se va carantina județul!”, a transmis prefectul Emanuel Soare.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni stând jos, masă şi interior, text care spune „GUVERNUL ROMÂNIEI INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDETUL ARGEŞ”