COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului Argeș informează că verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Astfel, polițiștii, jandarmii și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Vă amintim că puteți sesiza și dumneavoastră neregulile în ceea ce privește aplicarea măsurilor de protecție sanitară la linia telefonică TELVERDE- 0800800165.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 275 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare. Polițiștii le-au recomandat să rămână acasă, în izolare. Totodată, au fost verificate 56 de societăți comerciale, 119 persoane legitimate și 78 de mașini verificate, în cadrul acțiunilor punctuale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
În urma acțiunilor de control efectuate ieri, jandarmii au aplicat două amenzi în valoare de 750 lei și 5 avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecție în spațiile închise.
Pompierii argeșeni au verificat 12 societăți comerciale și 160 de persoane. Dintre acestea din urmă, 16 au fost surprinse nerespectând măsurile de protecție individuală, fiind sancționate cu avertisment.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, fructe, mâncare şi în aer liber