COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului Argeș informează că verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Astfel, polițiștii, jandarmii și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore polițiștii argeșeni au verificat 367 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare. Acestora li s-a recomandat să rămână acasă. În același timp, au fost verificate 127 de societăți comerciale, 333 de persoane legitimate și 125 de autoturisme verificate, în cadrul acțiunilor punctuale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În urma acțiunilor de control efectuate în cursul zilei de ieri, jandarmii au aplicat 4 amenzi în valoare de 2000 lei și 16 avertismente, persoanelor care nu au purtat masca de protecție în spațiile închise.
Pompierii argeșeni au verificat 68 de societăți comerciale și 595 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 30 au fost surprinse nerespectând măsurile de protecție individuală, fiind sancționate cu avertisment.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, maşină, cer şi în aer liber