COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului Argeș informează că verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Astfel, polițiștii, jandarmii și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore polițiștii argeșeni au verificat 393 de persoane, cu privire la respectarea măsurii de izolare. Acestora li s-a recomandat să rămână acasă. Totodată, au fost verificate 26 de societăți comerciale, 199 persoane legitimate și 110 autoturisme verificate, în cadrul acțiunilor punctuale. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Jandarmii argeșeni au aplicat 7 amenzi, în valoare de 4100 lei și 6 avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecție în spațiile închise.
Pompierii argeșeni au verificat două societăți comerciale și 110 persoane. Dintre acestea din urmă, 8 au fost depistate nerespectând măsurile de protecție individuală , aplicându-se o amendă de 500 lei și 7 avertismente.