PREFECTUL EMANUEL SOARE A PARTICIPAT LA CONTROALE DE AMPLOARE ÎN PITEȘTI ȘI ȘTEFĂNEȘTI. OPERATORII DE TRANSPORT, VERIFICAȚI!

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a participat azi la o acțiune amplă de control, desfășurată în Pitești, împreună cu șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi, Gheorghe Lupescu și cu șeful Inspectoratului de Poliție Județean, Mihai Neagoe. Încă de la primele ore ale dimineții au fost controlate mijloacele de transport în comun- autobuzele Publitrans, mașinile de tip maxi-taxi- dar și taxiurile și mașinile de școală. La acțiune au participat echipe mixte, formate din jandarmi și polițiști. S-au mobilizat aproximativ 20 de jandarmi și mai multe echipaje de Poliție.

Au fost efectuate verificări la agenți economici și la transportatori, la trei dintre ieșirile din oraș. Operatorii de tip maxi-taxi și taxiurile au fost controlate și în orașul Ștefănești, verificându-se respectarea măsurilor de protecție individuală. Deși astfel de acțiuni s-au desfășurat cu regularitate, mai mulți șoferi și pasageri au fost surprinși fără mască de protecție și sancționați. Prefectul Emanuel Soare a asistat la acțiunile de control și a declarat că acestea vor continua în forță până când argeșenii vor înțelege să respecte măsurile de protecție individuală. Același lucru se va întâmpla și în piețele și zonele comerciale din județ, unde mai mulți vânzători sfidează regulile de protecție sanitară și refuză sfaturile primite din partea jandarmilor și polițiștilor și plătesc amenzi usturătoare (între 500 și 2500 lei, conform Legii 55/2020).

“Toate instituțiile cu atribuții de control sunt pe teren, este operațional și în Argeș numărul de TelVerde (0800800165) la care cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Vom face tot ceea ce este instituțional posibil să verificăm modul cum se respectă măsurile. Sperăm ca cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și să respecte măsurile de prevenire a infecției cu noul coronavirus”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

În afara acțiunii din Pitești, în ultimele 24 de ore au fost verificate de către polițiști 21 de societăți comerciale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale, în valoare de totală de 12.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Polițiștii argeșeni au legitimat 163 de persoane și au controlat 92 de autoturisme.
Jandarmii argeșeni au aplicat 3 amenzi în valoare de 2000 lei și două avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecție în spațiile închise.
Pompierii argeșeni au verificat 3 societăți comerciale și 29 de persoane fizice, 8 dintre aceste fiind depistate nepurtând masca de protecție în spații închise. Reprezentanții ISU Argeș au dat o amendă de 500 lei și avertismente.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare, interior şi mâncare