ZECI DE ARGEȘENI- SANCȚIONAȚI PENTRU CĂ NU PURTAU MASCĂ DE PROTECȚIE

Instituția Prefectului Argeș informează că polițiștii și jandarmii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19. Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, face apel la cetățeni să poarte masca de protecție, să evite zonele aglomerate și să respecte distanțarea fizică și igiena mâinilor, mai ales că în ultima perioadă ne confruntăm cu o creștere accelerată a numărului de cazuri COVID.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 961 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. În prezent, în Argeș, se află în izolare 1023 de persoane.

Polițiștii argeșeni au efectuat controale la 13 societăți comerciale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Jandarmii argeșeni au aplicat 4 avertismente scrise pentru nerespectarea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile comerciale, încălcându-se astfel prevederile art.65 lit.h din Legea nr.55/2020. Avertismentele au fost date în Piața Ceair, din Pitești.

Pompierii argeșeni au efectuat și ei controale la 6 societăți comerciale și au verificat 33 de persoane. Dintre acestea, 6 au fost surprinse în spații închise fără a purta mască de protecție și au primit avertisment.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, maşină şi în aer liber