AMENZI DE 14.600 LEI ÎNTR-O ZI PENTRU NEPURTAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE

Instituția Prefectului Argeș informează că polițiștii și jandarmii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 1077 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Au fost aplicate două amenzi, în valoare totală de 1500 lei, pentru două persoane care nu au respectat măsura izolării. Este vorba, în primul caz, despre un bărbat de 40 de ani, dintr-un oraș din Argeș, care nu a fost găsit la adresa unde figura în izolare. Cel în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei. În al doilea caz, un bărbat de 40 de ani, din alt oraș argeșean, nu a fost găsit la adresa unde figura în izolare, în momentul verificării.

Pe fondul creșterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, prefectul Emanuel Soare a dispus efectuarea de controale ample, în fiecare zi. Astfel, polițiștii argeșeni au efectuat verificări la 8 societăți comerciale și au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 14.600 de lei.

Zilnic, pe teren se află echipe mixte de control, formate din reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, ITM, ISU, DSP și DSVSA. Aceștia vor controla aplicarea măsurilor de protecție împotriva infectării cu COVID-19, în special în centrele comerciale, în mijloacele de transport în comun și la marii angajatori din județ.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, plantă şi în aer liber