INFORMARE DE PRESĂ

Instituția Prefectului Argeș informează că polițiștii și jandarmii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 1.300 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.În Argeș, în acest moment, figurează în izolare 1422 de persoane.

Au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, dintre care două pentru persoane care nu au respectat măsura izolării (2.000 de lei), una pentru o persoană care a organizat un eveniment în aer liber fără respectarea prevederilor legale (5.000 de lei), și 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (avertisment).

Astfel, un bărbat de 31 de ani, dintr-o comună din Argeș, a organizat un eveniment cu caracter privat, în aer liber, cu participarea unui număr mare de persoane, fără respectarea prevederilor legale. La fața locului au intervenit polițiștii Secției de Poliție Rurală și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, iar persoanele aflate la fața locului s-au conformat recomandărilor polițiștilor.

Un bărbat de 54 de ani, dintr-un oraș din județ, nu a fost găsit la domiciliul unde figura în izolare, iar un bărbat de 37 de ani, dintr-o comună, a fost depistat de polițiști la un magazin din localitate. În fiecare dintre cele două cazuri s-a aplicat câte o amendă de 1000 lei.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, cer, maşină, în aer liber şi natură