INFORMARE DE PRESĂ

Instituția Prefectului Argeș informează că polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID -19.

În ultimele 48 de ore au fost verificate 2.529 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, dintre care 6 ca urmare a nerespectării măsurii izolării la domiciliu, respectiv una ca urmare a neluării măsurilor de protecție individuală.

Astfel, două persoane care figurau în izolare la domiciliu într-o comună din Argeș au fost identificate de polițiști pe raza unui municipiu. Un bărbat care figura în izolare în alt județ a fost depistat într-un oraș din Argeș, iar un bărbat din județ a fost depistat în afara locuinței, fiind legitimat de polițiști. Un bărbat a fost depistat pe raza localității de domiciliu, în afara locuinței, cu ocazia unui control în trafic, deși trebuia să se afle în izolare. Un alt bărbat a fost depistat pe raza localității de domiciliu, în timp ce se deplasa cu un atelaj în afara locuinței. Toți cei în cauză au fost sancționați conform OG 55/2020, cu amenzi în valoare totală de 17.500 de lei.

Totodată, într-un oraș din Argeș polițiștii au depistat o persoana care nu respecta măsurile de protecție individuală, aceasta primind un avertisment.