MINISTRUL SĂNĂTĂȚII- ÎNTÂLNIRE CU PREFECTUL EMANUEL SOARE LA SEDIUL INSTITUȚIEI PREFECTULUI ARGEȘ

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut joi o întâlnire cu prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, la sediul Instituției Prefectului. Cei doi au discutat despre sistemul sanitar din Argeș și despre modul cum spitalele din județ au făcut față crizei COVID. Prefectul județului și Ministrul Sănătății au discutat inclusiv despre modalități de eficientizare a activității unităților sanitare din Argeș. Ministrul a fost informat despre problemele din spitalele argeșene, fiind la curent cu mare parte dintre ele.

Guvernul României acordă o importanță deosebită Argeșului, fapt dovedit de numeroasele vizite în județ ale membrilor Cabinetului Orban. De altfel, primul ministru, Ludovic Orban, a vizitat Argeșul de trei ori luna trecută (la Dacia, la Mioveni, la semnarea contractului pentru trosonul 5 al autostrăzii Pitești-Sibiu la sediul Instituției Prefectului și la Ștefănești, la inaugurarea Muzeului Național Brătianu). În ultima perioadă au venit în Argeș mai mulți membri ai Guvernului, precum: ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, ministrul Economiei, Virgil Popescu și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă. Vizita de azi a ministrului Sănătății confirmă încă o dată, dacă mai era nevoie, atenția pe care Guvernul o acordă Argeșului, dar și faptul că activitatea prefectului Emanuel Soare este apreciată la nivel central.

Întâlnirea cu prefectul Emanuel Soare a avut loc după ce joi dimineață ministrul Sănătății a fost la Mioveni. Acolo, ministrul a efectuat o vizită unde a evaluat la fața locului situația Spitalului Orășenesc Mioveni. Acesta a luat la cunoștință faptul că spitalul nu funcționează la capacitatea maximă de la inaugurare. Și asta deoarece cei care au aprobat funcționarea unității nu au asigurat și finanțarea pentru numărul total de paturi din spital (aproximativ 250). Ministrul a promis că analizează posibilitatea de a asigura finanțarea necesară, de la Guvern, pentru ca spitalul să ofere servicii complete, care să vină în sprijinul cetățenilor.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni stând jos, camera de zi, masă şi interior
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, costum, nuntă, pantofi şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, costum
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând jos şi interior