SPITALELE DE SUPORT COVID DIN JUDEȚ POT RELUA INTERNĂRILE PENTRU PACIENȚII NON-COVID

Instituția Prefectului Argeș informează că, din 29 mai, spitalele din județ, folosite pentru tratarea pacienților COVID, pot asigura și asistența medicală pentru pacienții non-COVID-19, în baza unui ordin al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Singura condiție pe care unitățile medicale trebuie să o respecte este existența circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale. De altfel, o parte dintre spitalele din județ (desemnate anterior drept spitale de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2) și-au reluat deja activitatea, cu pacienți non-COVID.

Tratarea pacienților care suferă de alte afecțiuni a fost posibilă în urma Ordinului ministrului Sănătății nr. 961/29 mai 2020. Astfel, conform ordinului emis de ministrul Nelu Tătaru, “în funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul DSP, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale.”

În baza aceluiași ordin, “în funcție de evoluția epidemiologică locală, se pot relua internările și intervențiile chirurgicale programate, precum și activitatea din ambulatorii”.