PREFECTUL EMANUEL SOARE- PREZENT LA RELUAREA EXAMINĂRILOR LA PROBA PRACTICĂ PENTRU PERMISUL DE CONDUCERE

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a fost prezent, în această dimineață, la reluarea examinărilor la proba practică pentru obținerea permisului de conducere. Prefectul a venit în parcarea de la stadionul “Nicolae Dobrin”, din Pitești, unde a constatat că atât candidații, cât și reprezentanții școlilor de șoferi, respectă regulile de distanțare fizică. Prefectul județului va urmări îndeaproape activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor Argeș, fiind interesat de creșterea gradului de profesionalism și eficientizarea activității serviciului. În plus, prefectul Emanuel Soare se va adresa Primăriei Pitești pentru găsirea de soluții în ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor în zona de așteptare.

“Voi urmări modul cum se desfășoară activitatea de examinare. Am avut discuții, în perioada anterioară, atât cu reprezentanții școlilor de șoferi, cât și cu conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor Argeș. Astăzi, la reluarea examinării, au fost prezenți 12 examinatori și 120 de candidați. Ne interesează ca procesul de examinare să decurgă fără sincope, să crească gradul de profesionalism, mai ales că sunt mulți candidați care așteaptă de peste două luni să susțină proba practică. Le urez succes tuturor candidaților!”- a declarat prefectul Emanuel Soare.

De astăzi a fost reluată examinarea la proba practică pentru candidații care au fost programați anterior și pentru cei cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada stării de urgență (16 martie 2020 – 17 mai 2020). Reprogramarea candidaților s-a efectuat prin intermediul școlilor de conducători auto.

Amintim că, la locul de întâlnire comunicat candidaților pentru susținerea probei practice, se respectă reguli stricte în această perioadă. Astfel, la locul de întâlnire au acces doar candidatul și instructorul auto (fără însoțitori: rude, prieteni, etc). Trebuie respectate regulile de distanțare fizică, iar examinatorul, candidatul și martorul trebuie să poarte echipamente de protecție (masă de protecție), în caz contrar putând fi refuzată susținerea probei. În mașină sunt prezente maxim trei persoane în același timp. Școlile de conducători auto sunt obligate să asigure igienizarea mașinilor cu care se susține proba practică, iar pentru ocupanții vehiculelor trebuie pus la dispoziție un flacon cu substanță dezinfectantă. De asemenea, reprezentanții școlilor s-au dotat cu termometre electronice, putând fi refuzată examinarea candidatului cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius.