MINISTRUL MEDIULUI, COSTEL ALEXE ȘI PREFECTUL EMANUEL SOARE- LA HOLCIM CÂMPULUNG

Guvernul României acordă în continuare o atenție deosebită județului Argeș. Astfel, la doar trei zile de la ultima vizită a premierului Ludovic Orban în județ, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a fost miercuri, 27 mai, la fabrica Holcim din Câmpulung. Acesta s-a întâlnit la Câmpulung cu prefectul Emanuel Soare, reprezentanții companiei, directorul Agenției de Protecția Mediului Argeș, Cristiana Surdu, deputatul Dănuț Bica, directorul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, Bogdan David și directorul Cancelariei prefectului, câmpulungeanul Lucian Ionescu.

Reprezentanții Guvernului au fost primiți în fabrică de directorul general al Holcim România, Horia Adrian, directorul general Geocycle, Edmund Piess, directorul fabricii de ciment Câmpulung, Cornel Banu și Marinela Dracea, director executiv CIROM (patronatul din industria cimentului).
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a mărturisit că este pentru prima dată, în timpul mandatului său, într-o fabrică de ciment. Ministrul nu a venit singur, ci însoțit de secretari de stat și o parte a staff-ului său. Alexe s-a arătat interesat de creșterea gradului de reciclare. În același timp, ministrul Costel Alexe și-a arătat disponibilitatea pentru găsirea de soluții pentru creșterea cantității procesate de deșeuri nereciclabile- folosite din plin la Holcim. Reprezentanții Holcim i-au prezentat ministrului Alexe, la rândul lor, cerințele proprii, printre care gestionarea corectă a deșeurilor în România (colectare separată, legiferare clară a deșeurilor provenite din demolări și construcții), pentru scăderea amprentei de carbon a cimentului și pentru ca reciclarea și valorificarea deșeurilor să se facă mai ușor.

Grupul LafargeHolcim a redus emisiile/ tona de ciment cu 25% din 1990 până în prezent, conducerea companiei propunându-și o scădere de 40% (raportată la anul 1990) până în 2030.

Prefectul Emanuel Soare s-a arătat impresionat de modul cum reprezentanții Holcim au înțeles să aplice măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. O parte dintre angajați au lucrat în sistem de telemuncă în ultimele luni, iar purtarea echipamentului de protecție (măști și mănuși) este obligatorie în incinta fabricii. În plus, în timpul vizitei la fabrica de ciment, prefectul a constatat că protecția muncii este o prioritate pentru Grupul Holcim.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, copil, copac şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi în aer liber