PREFECTUL EMANUEL SOARE: “ZONA METROPOLITANĂ PITEȘTI NU EXISTĂ!”

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, vine cu precizări legate de circulația din jurul Piteștiului, spre și dinspre localitățile limitrofe, în condițiile stării de alertă. Pentru că cetățenii nu sunt obligați să completeze o declarație pe proprie răspundere dacă locuiesc într-o zonă metropolitană, în spațiul public au apărut informații contradictorii.

Prefectul județului Argeș a cerut lămuriri la Consiliul Județean și la Primăria Pitești în acest sens. Până la clarificarea stiuației, locuitorii din jurul Piteștiului, din localitățile limitrofe, vor completa declarația pe proprie răspundere pentru a veni în municipiul reședință de județ. La fel vor proceda și piteștenii care doresc să meargă în localitățile din jur.

“Zona Metropolitană Pitești, inexistentă, produce o serie de dezbateri legate de necesitatea utilizării declarației la ieșirea din localitățile județului Argeș.

Aștept răspunsul oficial al Primăriei Pitești și al Consiliului Județean privitor la existența, sau nu, a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Pitești” și a efectelor juridice ale acesteia asupra posibilității de circulație fără declarație, pe perioada stării de urgență.

Până atunci, la ieșirea din localitate se completează declarația!

Nu cred că existența unei zone metropolitane se caută prin hârtii găsite prin sertare, ci ea se vede, în fapt, prin serviciile pentru cetățeni. Unul dintre cele mai importante aspecte ale zonei metropolitane este transportul public, posibil, de la un capăt la altul. Avem acest lucru, avem zonă metropolitană.

Provoc toate autoritățile publice locale cu rol în construirea Zonei Metropolitane Pitești să se așeze la masă și să inițieze demersurile juridice și practice pentru crearea și punerea în practică a acestui concept menit să dea șanse egale dezvoltării localităților județului și să crească calitatea vieții argeșenilor. Instituția Prefectului – Județul Argeș poate media și facilita comunicarea dintre autorități pentru crearea, în cel mai scurt timp, a Zonei Metropolitane Pitești!

Recomand tuturor argeșenilor să nu se expună riscurilor, să evite deplasările care nu sunt importante, să stea acasă și să respecte cu strictețe regulile stabilite pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, a transmis prefectul județului Argeș, Emanuel Soare.