PREMIERUL LUDOVIC ORBAN- VIZITĂ DE LUCRU LA UZINA DACIA DIN MIOVENI

Primul ministru, Ludovic Orban a efectuat, astăzi, o vizită de lucru la Dacia, în contextul în care fabrica de automobile a reluat producția de mașini.

Premierul a fost însoțit în această vizită de ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, de ministrul Transporturilor Lucian Bode, de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Alături de primul ministru a fost și prefectul județului, Emanuel Soare și președintele AVAS, Adrian Miuțescu.

În pavilionul central de la Dacia, premierul Ludovic Orban, prefectul Emanuel Soare și ceilalți invitați au putut vedea noul model de ventilator mecanic pentru spitalele care trateaza pacienții de COVID-19. Acest ventilator este un prototip care a fost proiectat în cadrul unui parteneriat dintre Universitatea din Pitești, Electroargeș Curtea de Argeș, Automobile Dacia și Senior Software.

Primul ministru și-a arătat aprecierea pentru decizia Grupului Dacia-Renault de repornire a activității și a avut un dialog cu managementul companiei pentru a găsi soluții în vederea susținerii industriei automotive.
“Dacia este extrem de importantă pentru economia românească și suntem alături de companie și de toți furnizorii care lucrează pe orizontala din industria de automotive. De asemenea, încă o dată, îi îndemn pe oameni să cumpere mașini produse în România și în acest sens am pus din nou în funcțiune Programul Rabla pentru a stimula producția locală de mașini”, a declarat primul ministru Ludovic Orban.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi costum