PREFECTUL EMANUEL SOARE- LA PRIMA ȘEDINȚĂ A NOULUI MANAGER DE LA SPITALUL CÂMPULUNG

Spitalul Municipal Câmpulung are de azi un nou manager, în persoana lui Andrei Aron. Acesta este medic stomatolog și managerul unei clinici private de succes. Prin ordin al ministrului Sănătății, Nicolae Alexe a fost suspendat din funcția de manager. Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare și directorul Cancelariei prefectului, musceleanul Lucian Ionescu, s-au deplasat azi la Câmpulung unde au avut o întâlnire cu noul manager, Andrei Aron, la predarea ștafetei manageriale de către fostul șef al unității spitalicești. Noul manager al Spitalului Municipal Câmpulung, Andrei Aron, a avut o primă discuție cu cei din conducerea unității spitalicești, propunându-și să eficientizeze activitatea spitalului și să trateze corespunzător pacienții COVID.

#“Mândria Muscelului va fi redată prin această numire”

Vă amintim că în Spitalul Municipal Câmpulung nu mai puțin de 16 cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus, prefectul Emanuel Soare explicând pe larg motivele schimbării managerului. Prefectul i-a urat succes noului manager, Andrei Aron, exprimându-și încrederea în capacitatea acestuia de a organiza mai bine spitalul.

“După cum știți, în Argeș am stat bine, până la un moment dat, în gestionarea crizei COVID. Problemele au început să apară la Spitalul Municipal Câmpulung și apoi la Spitalul Județean de Urgență Pitești, care au avut un fundament strict legat de management. Cadrele medicale au început să se infecteze, chiar dacă nu au lucrat cu pacienți COVID, pentru că circuitele nu au fost bine realizate, spitalul nu a fost bine pregătit, deși se anunțase că devine spital COVID. Au existat foarte multe probleme de comunicare, foarte multe probleme legate de materialele de protecție, astfel încât, chiar dacă în documente uneori părea că toată lumea știe ce are de făcut, în practică nu s-au verificat și nu s-au respectat procedurile, ceea ce a condus la explozia numărului de cazuri pozitive în Argeș. În urma analizelor și a anchetelor desfășurate de către DSP și Instituția Prefectului s-a constatat că cele mai multe probleme au avut o cauză managerială. De aceea s-a impus o schimbare de management. În Argeș am început de sus în jos, cu schimbarea conducerii de la DSP. Spitalele sunt în coordonarea Ministerului Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică, care nu și-a făcut datoria așa cum ar trebui, nu a făcut anchetele cum trebuie, nu a verificat implementarea circuitelor speciale, lucru care a condus la explozia cazurilor de infectare a cadrelor medicale- care, la un moment dat, nici nu au fost declarate la nivel național.

Seria de schimbări a managementului a continuat la Spitalul Municipal Câmpulung pentru că trebuie să luăm niște măsuri dure pentru a nu pune sănătatea publică în pericol. Ministrul Sănătății a fost la curent cu toate problemele din spitalele din județul Argeș. Astăzi a fost primit ordinul de demitere al vechiului manager și ordinul de numire, în perioada stării de urgență, a noului manager. Suntem siguri că mândria Muscelului va fi redată prin această numire. Domnul Andrei Aron este o personalitate foarte cunoscută în Muscel, prin rezultatele din zona managementului privat din domeniul medical. Ne bucurăm foarte mult că dumnealui a preluat conducerea acestui spital și suntem siguri că, într-un timp foarte scurt, vor fi identificate toate cauzele care au produs aceste infectări în rândul cadrelor medicale, vor fi verificate și reglate toate circuitele care vizează tratarea pacienților COVID și va veni cu o strategie de dezvoltare a spitalului, ca acesta să fie foarte bine pregătit pe toată perioada în care epidemia de coronavirus va continua. De asemenea, noul manager va gândi strategic și va organiza spitalul ca acesta să facă față și post-pandemiei, pentru ca în nordul județului, în Muscel, să aveți servicii medicale de calitate. Prin ceea ce se va face aici și prin ceea ce va oferi, spitalul trebuie să recâștige încrederea cetățenilor din Muscel și din tot județul. Îi doresc mult succes noului manager și sunt sigur că va avea rezultate foarte bune”, a declarat prefectul Emanuel Soare.

#Mesaj pentru fostul manager al spitalului

Prefectul Emanuel Soare a vorbit despre fostul manager, Nicolae Alexe și i-a recomandat să facă un pas în spate și să se odihnească.

“Îi recomand fostului manager să facă un pas în spate, să-și ia o perioadă de odihnă, de refacere și reflecție a activității pe care a desfășurat-o aici. Nu cred că va acționa în judecată decizia. Schimbarea de azi face parte dintr-o serie de măsuri dure pe care a trebuit să le luăm, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a asigura servicii de calitate în spitalele din Argeș. Noii manageri vor veni cu propriile recomandări pentru echipa managerială din cadrul spitalelor. Dar vă promit că de câte ori vor apărea sincope, care vor ține în special de management și de administrarea spitalelor, vom face toate schimbările necesare pentru ca problemele să se rezolve”, a spus prefectul Emanuel Soare după întâlnire.