Începutul campaniei ” O școală sigură, fără droguri, trafic de persoane și criminalitate” a  început astăzi 8 septembrie prin distribuirea materialelor informative în două centre comerciale din municipiul Pitești, alături de colegii de la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Pitești și Agenția Națională Antidrog- Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș.
Planul de acțiuni se va desfășura în perioada 09-20 septembrie și cuprinde 39 de evenimente tematice, în 39 de unităţi şcolare, dintre care 18 licee, 6 colegii şi 15 şcoli .
Mâine în data de 9 septembrie , reprezentanţii instituţiilor implicate vor transmite un mesaj unitar elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice prezente la manifestările dedicate începutului anului şcolar.
Creşterea siguranţei în şcoli reprezintă unul dintre obiectivele prevăzute în Strategia Naţională de Apărare a Ţării şi un obiectiv steategic al Guvernului României, instituţiile responsabile fiind interesate să participe activ la consolidarea unui climat de siguranţă în mediul şcolar, bazat pe protejarea şi informarea corectă, atât pentru a contribui la educarea tinerelor generaţii cât şi pentru a răspunde aşteptărilor legitime ale populaţiei ca şcoala să reprezinte un mediu prin excelenţă dedicat studiului şi educaţiei, protejat de violenţă sau de alte forme de criminalitate. #10 pentru siguranță.