Pe 26 iunie sărbătorim unul dintre cele mai de preţ însemne ale identităţii naţionale – Drapelul României.

Mândria, în forma ei pură și sinceră, este un sentiment înălțător care motivează și dă sens celor mai profunde trăiri. Așa simțim cu toții când Drapelul nostru Național se înalță pe redute greu de cucerit, grație performanțelor obținute de români.

Astăzi, la ceas de sărbătoare, se cuvine să privim câteva secunde în interiorul nostru, acolo unde fiecare dintre noi adăpostim acel sentiment natural, firesc, denumit simplu patriotism.

Drapelul este simbolul sub care s-a născut statul român şi sub care naţiunea noastră rămâne unită, suntem datori să îl cinstim în memoria înaintaşilor noştri care s-au jertfit pentru integritatea şi suveranitatea ţării noastre.

Să ne amintim că Drapelul Național este martorul celor mai importante momente ale istoriei, ale acelor evenimente care au definit România și, ulterior, au propulsat-o în rândul țărilor europene.

Să ne amintim că Tricolorul are puterea de a ne uni pe toți în numele idealurilor și valorilor care fac bine României.

Tricolorul reprezintă imaginea momentelor memorabile ale devenirii statului român, a iubirii de neam, a dorinţei de unitate şi libertate, a onoarei şi gloriei poporului nostru.

Nimic nu ne poate destabiliza atât timp cât avem un crez comun, chiar dacă, în anumite momente, îmbrățișăm opinii diferite. Rămânem aceiași români recunoscuți peste hotare pentru ospitalitate și omenie, iar drapelul rămâne parte indisolubilă a identității noastre în lume.

Drapelul este mereu alături de militarii pretutindeni, pe câmpuri de bătălie pentru apărarea țării sau în misiunile din teatrele de operații menţinând vie dorinţa neamului nostru pentru independență și suveranitate.

Datoria fiecăruia dintre noi este să dăm conținut acestui simbol național, prin faptele noastre. România a fost costruită prin sacrificiile și unirea în voința a înaintașilor noștri și am convingerea că viitorul acestei țări se bazează pe stabilitate și înțelepciune.