375 de subofiţeri în activitate pe filieră indirectă Promoţia Nicolae Bălcescu 200 au absolvit joi, 18 aprilie a.c., cursurile Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”.

La ceremonia de absolvire au participat generalul maior dr. Dorin Blaiu, locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, prefectul Emilian Dragnea şi reprezentanţi ai instituţiilor judeţene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi din Ministerul Apărării Naţionale.

„Am apreciat întotdeauna calitatea învăţământului din această instituţie militară şi evoluţia sa constantă, în acord cu cerinţele strategice ale mediului naţional şi internaţional. Am toată încrederea în instructorii şi profesorii care au acţionat în permanenţă ca promotori fermi ai știinţei militare moderne și ai tradiţiilor armatei noastre.

Cariera pe care v-aţi ales-o, aceea de a apăra simbolurile şi valorile naţionale, reprezintă o misiune foarte importantă care nu se poate duce la îndeplinire fără curaj, devotament şi patriotism.

Eforturile nu au fost puţine, dar pregătirea de care aţi beneficiat se va reflecta în rezultatele viitoare. Veţi începe o profesie în care veţi cunoaşte multele provocări într-un domeniu dificil.

Statutul de apărător al patriei vă responsabilizează să cunoaşteţi şi să aplicaţi corect regulamentele în vigoare şi să fiţi modele de integritate şi profesionalism pentru cei din jur.” – le-a transmis absolvenţilor prefectul Emilian Dragnea.

La rândul său, generalul maior dr. Dorin Blaiu a susţinut un discurs prin care a apreciat eforturile depuse de cursanţii Şcolii Militarii Basab I şi de corpul didactic al acestei instituţii de învăţământ. Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de instruire, acesta a anunţat că se vor realiza investiţii importante pentru toate structurile MApN.

Ceremonia s-a încheiat cu intonarea imnului de stat al României şi cu defilarea elevilor şi personalului unităţii.