Astăzi, 25 martie, s-a aniversat Ziua Poliției Române – 197 de ani de istorie și tradiției în slujba legii.
Manifestațiile dedicate acestei zile au început în Piața Vasile Milea din Pitești unde au fost prezentate simulări de situații cu care polițiștii se confruntă, echipaje canine și tehnică aflată în dotarea IPJ Argeș.
De asemenea cu prilejul acestei sărbători s-au acordat plachete către instituțiile județene, diplome și avansări în grad pentru o serie de ofițeri și agenți de poliție.
Cu această ocazie domnul Prefect Emilian Dragnea a transmis următorul mesaj:
„Ne reafirmăm, cu acest prilej, aspirațiile de legalitate, ordine și siguranță civică și, în același timp, ne exprimăm prețuirea și respectul față de profesia de polițist, oameni care își dedică întreaga lor capacitate serviciului pus în sprijinul semenilor.
Poliția Română este o instituție fundamentală pentru funcționarea unui stat democratic. Este supusă în permanență unui vast orizont de așteptare din partea opiniei publice și a societății în general. An de an, s-au făcut eforturi și s-a investit ca perspectivele polițistului modern să coincidă cu prioritățile asumate de întreaga societate din România.
Prin misiunile complexe și dificile la care participați, cazurile care au fost rezolvate, se demonstrează că IPJ Argeș este un serviciu public de înaltă ținută, profesionist și eficient. S-a câștigat astfel respectul și încrederea argeșenilor!
Instituția Prefectului are o colaborare foarte strânsă cu Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, astfel că ne-am putut atinge toate obiectivele în interesul argeșenilor. Vă felicit domnule inspector-șef alături de echipa de conducere și felicit, de asemenea, întreg personalul inspectoratului pentru modul în care și-a desfășurat activitatea.
Vă doresc sănătate și să aveți parte de cât mai multe realizări profesionale și personale!
La mulți ani! „