Excelenţa Sa Daulet Batrashev, Ambasadorul Republicii Kazakhstan la Bucureşti, a efectuat marţi, 5 februarie a.c., o vizită oficială în judeţul Argeş. Pe agenda domniei sale a fost o vizită la Automobile Dacia în Mioveni urmată de o întâlnire cu autorităţile judeţene la sediul Instituţiei Prefectului -Judeţul Argeş.

La întâlnire au participat prefectul Emilian Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Argeş, George Caval şi directorul general al CCIA Argeş, Simion Zanfir.

E.S. Daulet Batrashev a subliniat că România este cel mai important partener economic al Republicii Kazahstan din Balcani şi din Europa de Est, iar Kazahstan, la rândul său,  este principalul partener economic al României în Asia Centrală, energia constituind principalul pilon al relaţiilor economice dintre cele două ţări.

Ambasadorul s-a arătat interesat de posibilităţile de extindere a relaţiilor cu România, mediul de afaceri românesc, argeşean în special, fiind invitat să investească în echipamente IT, agricultură, turism şi, nu în ultimul rând, în logistică. El a promis că va reveni în Argeş să viziteze una dintre locaţiile unde se face cea mai bună brânză din România şi alte fabrici de produse autohtone din judeţ.