Misiuni riscante, complexe, elaborate, dar duse la bun sfârşit prin profesionalism şi devotament. Aşa se poate descrie pe scurt activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Argeş pe anul 2018. ISU Argeş a gestionat anul trecut nu mai puţin de 16356 de evenimente, pompierii intervenind la 469 de incendii, la 10455 de cazuri medicale de urgenţă şi, nu în ultimul rând, în situaţiile provocate de condiţiile meteo extreme.

Argeşul nu este un judeţ privat de riscuri, ci dimpotrivă, ISU Argeş s-a confruntat, de-a lungul timpului, cu toate tipurile de intervenţii şi actiuni de salvare complexe… Incendiul  la două hale de producţie din Topoloveni şi incendiul de vegetaţie uscată de la Arefu, în apropierea Cetăţii Poienari, sunt doar doua exemple  de astfel de interventii gestionate in cursul anului trecut.

La evenimentul organizat pentru prezentarea bilantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş pe anul 2018, alături de adjunctul inspectorului general al IGSU, colonel  Damian Cezar, au participat prefectul Emilian Dragnea, subprefectul Adrian Dumitru Bughiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Simona Brătulescu, şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor publice din judeţ.

Cu acest prilej, prefectul Emilian Dragnea i-a felicitat pe pompieri pentru responsabilitatea, curajul şi devotamentul cu care participa la misiuni şi i-a asigurat de o bună colaborare atât din punct de vedere instituţional, dar şi în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor în 2019.