În data de 12 decembrie a.c., Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş a susţinut o conferinţă de presă comună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Argeş, la care au participat prefectul Emilian Dragnea, subprefectul Adrian Dumitru Bughiu şi inspectorul-şef al IJJ Argeş, col. dr. Gheorghe Lupescu.

Cu acest prilej au fost prezentate noile achiziţii de autospeciale pentru executarea atribuţiilor de serviciu precum şi alte echipamente de protecţie individuale, utile jandarmilor argeşeni.

Parcul auto al inspectoratului a fost completat cu achiziţia a cinci autospeciale Dacia Duster, din care una este echipată pentru misiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice, trei pentru misiuni de menţinere a ordinii publice şi una pentru munca operativă. A fost achiziţionată o autospecială Dacia Dokker folosită pentru transportarea câinilor de serviciu, o autospecială VW Transporter T6 care va funcţiona ca şi centru de comunicaţii mobil, două autospeciale Peugeot folosite în special pentru acţiuni speciale şi antiteroriste şi o autospecială Opel Movano folosită pentru transportul gardurilor la locurile de desfăşurare a misiunilor specifice Jandarmeriei Române. Pentru misiunile din domeniul montan au fost achiziţionate două snowmobile marca Polaris şi două UTV marca CF Moto cu echipamente de protecţie(căşti şi ochelari). Pentru jandarmii din posturile montane au fost achiziţionate echipamente de schi individuale.

Pentru asigurarea desfăşurării în condiţii optime a activităţilor curente, la cele două sedii ale Jandarmeriei Argeş din municipiul Piteşti, au fost achiziţionate, montate şi date în folosinţă două generatoare de curent electric, de mare capacitate.

Centrul de monitorizare a misiunilor şi evenimentelor a fost dotat cu noi ecrane de rezoluţe foarte mare pe care se vizionează de către jandarmi imagini în timp real din municipiile şi oraşele argeşene.

Pentru sediul detaşamentului din municipiul Curtea de Argeş a fost achiziţionată şi montată o centrală termică modernă pentru asigurarea condiţiilor normale de muncă a efectivelor.

Aceste achiziţii vor continua şi în perioada următoare.

Sursa foto: Inspectoratul de Jandarmi Judetean Arges