Astăzi, 25 octombrie a.c., Mausoleul de la Mateiaş a găzduit ceremonia dedicată Zilei Armatei României. Această zi reprezintă un reper important pentru întreaga națiune, o zi în care cinstim trecutul glorios al armatei noastre, în care prețuim prezentul și ne gândim cu îndreptățite speranțe la viitor.

Mausoleul de la Mateiaş reprezintă unul dintre cele mai importante edificii din ţară ridicat tocmai în cinstea eroilor care s-au jertfit pentru apărarea patriei în Primul Război Mondial. De altfel, Armata României este strâns legată de toate evenimentele importante ale istoriei noastre, ostaşii români dovedindu-şi vitejia de fiecare dată când au avut ocazia, inclusiv în misiunile internaţionale din teatrele de operaţii.

Cei care îmbracă astăzi uniforma militară au o contribuție importantă în societate prin capacitatea de a reprezenta adevărate exemple de devotament, de pricepere şi de profesionalism… Ei slujesc patria sub drapelul tricolor şi cărora le datorăm recunoștința noastră.

În cadrul evenimentului dedicat Armatei României, prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, a citit mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă şi le-a mulţumit militarilor argeşeni pentru curajul şi patriotismul de care au dat dovadă în toate misiunile la care au participat, adresându-le succes în întreaga activitate şi un călduros „La mulţi ani!”