Prefectul judeţului Argeş Emilian Dragnea a participat miercuri, 19 septembrie a.c., la deschiderea Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, eveniment organizat în oraşul Mioveni. Cu acest prilej, a adresat un mesaj participanţilor: „Suntem mândri că etapa finală a  Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat se desfăşoară în judeţul Argeş. Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu şi preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii  de Urgenţă doresc să subliniez importanţa deosebită a pregătirii salvatorilor din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, astfel încât să facă faţă situaţiilor de criză cu operativitate şi profesionalism. Le suntem recunoscători pentru sprijinul deosebit şi constant, pentru dăruirea şi implicarea de care dau dovadă în situaţii limită şi le mulţumim pentru activitatea neîntreruptă. Le doresc succes tuturor participanţilor şi fie ca cel mai bun să câştige!”

În perioada  19 — 21 septembrie 2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt Puică Nicolae” al Judeţului Argeş, cu sprijinul Primăriei Mioveni şi al S.C. Automobile Dacia S.A., va organiza Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, faza naţională.

În această etapă îşi vor arăta cunoştinţele, abilităţile şi măiestria în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare şi salvarea vieţii  echipaje de pompieri militari din cadrul a 13 inspectorate pentru situaţii de urgenţă din ţară, aproximativ 200 de participanţi din Argeş, Călăraşi, Dolj, Gorj, Dâmboviţa, Iaşi, Bihor, Braşov, Neamţ, Alba, Mureş, Bucureşti Ilfov  şi Vâlcea, dar şi din Republica Moldova, Facultăţii de Pompieri şi Şcolii de pompieri şi protectie civilă Boldeşti.