Campania  iniţiată de Ministerul pentru Românii de Pretudindeni (MRP),„Informare acasă! Siguranţă în lume” a ajuns în judeţul Argeş

Ministrul Natalia-Elena Intotero a efectuat, marţi, 11 septembrie a.c., o vizită oficială în judeţul Argeş pentru a prezenta campania iniţiată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni „Informare acasă! Siguranţă în lume”. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa prefectului Emilian Dragnea, subprefectului Adrian Dumitru Bughiu, preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Dan Constantin Manu, deputaţilor Simona Bucura Oprescu şi Nicolae Georgescu, primarilor şi a reprezentanţilor instituţiilor publice deconcentrate.

Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” derulată de MRP și de instituțiile partenere are drept scop informarea românilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când decid să lucreze, să studieze sau să se stabilească peste hotare.

Dezbaterea care a avut loc în cadrul acestui eveniment a avut ca obiect şi o mai bună cunoaştere a cadrului legislativ specific din statul-gazdă, a condiţiilor de siguranţă la locul de muncă, a garanţiilor, condiţiilor contractuale, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor care decurg din acestea cu privire la locul de muncă.