Stimaţi invitaţi,

Doamnelor şi domnilor,

Astăzi marcăm „Ziua Veteranilor de Război”, un moment de mare încărcătură emoţională şi spirituală. În această zi, îi cinstim şi îi omagiem pe cei pentru care apărarea ţării a fost deviza supremă.

Şi-au îndeplinit misiunea în slujba patriei cu sacrificiul suprem, dându-şi viaţa pentru această nobilă cauză. Adresez același sincer şi cald omagiu şi doamnelor văduve de război şi de veterani de război, pentru curajul, neclintirea şi demnitatea cu care au trecut peste toate greutăţile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Dragi veterani de război,

Dumneavoastră reprezentaţi simboluri de netăgăduit ale vitejiei şi patriotismului. Cu acest prilej, vă adresez cele mai bune gânduri și, vă rog, să primiți recunoştinţa și prețuirea mea și a cetăţenilor judeţului Argeş.

Dârzenia, disciplina, simţul datoriei şi al onoarei militare sunt valori pe care le-aţi apărat pe câmpurile de luptă şi le-aţi păstrat cu tărie decenii la rând.

Devotamentul şi dragostea faţă de țară constituie exemple pentru întreaga societate, iar noi, generaţia de astăzi, ne înclinăm în faţa dumneavoastră îndeplinindu-ne la rândul nostru datoria de a nu uita trecutul şi pe apărătorii noştri.

Vă doresc viaţă lungă, pace şi linişte sufletească! La mulţi ani!