Mesajul Prefectului Emilian Dragnea cu ocazia aniversării Micii Uniri

Stimaţi invitaţi,
Doamnelor şi domnilor,
Astăzi se împlinesc 159 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească. Data de 24 ianuarie ne oferă un bun prilej să onorăm o pagină importantă din istoria naţiunii române.
Unirea de la 1859 a adus mari reforme pentru realizarea şi consolidarea statului român, atât din punct de vedere legislativ – o nouă Constituţie şi legi moderne – dar şi din punct de vedere politic, printr-o generaţie de politicieni cu viziune – Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu, Costache Negri şi, mai apoi, regele Carol I.
Astăzi este o zi de mare sărbătoare, deoarece Mica Unire a reprezentat un prim pas a proclamării independenţei de stat din 1877, urmată de Unirea de la 1918. Acum, în anul Centenarului Marii Uniri, suntem o naţiune demnă, membră cu drepturi depline a comunităţii europene şi facem parte din cea mai importantă alianţă militară din lume.
Suntem un popor care a demonstrat de-a lungul istoriei că ştie să ducă la bun sfârşit mari proiecte, chiar dacă, de multe ori, sacrificiile au fost enorme.
Hora Unirii, unul dintre simbolurile sărbătorii de azi transmite un mesaj puternic de unitate către toţi românii. Doar uniţi vom reuşi să ne îndeplinim obiectivul comun: să trăim într-o Românie modernă şi prosperă!
Cu acest prilej, doresc tuturor argeşenilor sănătate, putere de muncă şi numai bucurii alături de cei dragi!
La mulţi ani!